Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nový ječmen betaBARLEY s vysokým obsahem beta-glukanů pro pekařské využití

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892851" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892851 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nový ječmen betaBARLEY s vysokým obsahem beta-glukanů pro pekařské využití

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Nová odrůda zimního ječmene s vysokým obsahem vlákniny potravy zejména beta-glukanů byla sledována s ohledem na pekařské využití a nutriční složení ječné mouky a finálního produktu. Bylo zjištěno odlišné zastoupení jednotlivých složek ječného zrna (vysoký obsah amylopektinu ve škrobu, dvojnásobný obsah vlákniny potravy a trojnásobný obsah beta-glukanů v porovnání s běžnými ječmeny). Byla porovnávána výtěžnost a senzorická analýza (zejména barva a vzhled produktů) různých výrobků z tohoto ječmene s výrobky připravenými z běžného ječmene.

  • Název v anglickém jazyce

    The new barley for baking and more - betaBARLEY with high-level of beta-glucans

  • Popis výsledku anglicky

    Breadmaking quality was determined in a new variety of winter barley-betaBARLEY. The quality parameters and nutrition aspects were showed. The new barley variety comprised different composition (waxy starch, a double content of dietary fibre and a triplecontent of beta-glucans) as compared with normal barley. The yield and sensory analysis (mainly colour and appearance of products) was compared.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Pekař a cukrář

  • ISSN

    1213-2403

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    21

  • Číslo periodika v rámci svazku

    10

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    48-51

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus