Obrazová analýza - porovnání vlivu recepturního složení pečiva
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892871" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892871 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Obrazová analýza - porovnání vlivu recepturního složení pečiva
Popis výsledku v původním jazyce
Vizuální popis struktury materiálů včetně pekařských výrobků představuje potenciální způsob výstupní kontroly jejich přípravy či výroby. Do jisté míry umožňuje identifikovat chyby během tohoto procesu a v případě inovací porovnat změny kompozitního složení se vzhledem standardu na povrchu a případně i řezu. Oblast analýzy obrazu má široké možnosti, kde další rozvoj souvisí s pokrokem počítačové a fotografické techniky. V potravinářském průmyslu nalezla uplatnění zejména v masném a cereálním oboru, kdy lze identifikovat vady ve výrobním či skladovacím procesu. Lze tak popsat a rozlišit zrna jednotlivých odrůd pšenice (Gallo et al. 2009; F?ratl?gil- Durmuş et al. 2010), různých druhů obilovin (Visen et al. 2004), mlýnských meziproduktů při druhovém mletí(Zayas et al. 1996) nebo otrub v mouce (Withworth et al. 1997; Kim et al. 1999). V případě pečiva Gallagher et al. (2004) zjistili nepřímou závislost mezi velikostí póru a objemem pečiva s různými mléčnými přípravky. Podle průměrné ploch
Název v anglickém jazyce
Image analysis - comparing the influence of the composition of bread
Popis výsledku anglicky
Visual description of the structure of materials, including bakery products represents a potential way to control the output of their preparation and manufacture. To some extent, to identify errors in the process of innovation and, if to compare changesin the composition of the composite due to the standard surface and possibly cut. The area of image analysis has wide possibilities of where further development is linked with the progress of computer and photographic technology. In the food industry, used mainly found in meat and cereálním field, which can identify defects in the production or storage process. They can describe and distinguish the individual grains of wheat varieties (Gallo et al., 2009; F?ratl?gil-Durmuş et al., 2010), different typesof cereals (hover et al., 2004), the generic intermediate mill grinding (Zayas et al., 1996) or bran in flour (Withworth et al., 1997, Kim et al., 1999). In the case of bread Gallagher et al. (2004) found an indirect relationship between
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
58. Konference chemického a procesního inženýrství CHISA 2011
ISBN
978-80-905035-0-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
1-5
Název nakladatele
Česká společnost chemického inženýrství
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Srní
Datum konání akce
24. 10. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—