Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obrazová analýza - porovnání vlivu recepturního složení pečiva

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892871" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892871 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Obrazová analýza - porovnání vlivu recepturního složení pečiva

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vizuální popis struktury materiálů včetně pekařských výrobků představuje potenciální způsob výstupní kontroly jejich přípravy či výroby. Do jisté míry umožňuje identifikovat chyby během tohoto procesu a v případě inovací porovnat změny kompozitního složení se vzhledem standardu na povrchu a případně i řezu. Oblast analýzy obrazu má široké možnosti, kde další rozvoj souvisí s pokrokem počítačové a fotografické techniky. V potravinářském průmyslu nalezla uplatnění zejména v masném a cereálním oboru, kdy lze identifikovat vady ve výrobním či skladovacím procesu. Lze tak popsat a rozlišit zrna jednotlivých odrůd pšenice (Gallo et al. 2009; F?ratl?gil- Durmuş et al. 2010), různých druhů obilovin (Visen et al. 2004), mlýnských meziproduktů při druhovém mletí(Zayas et al. 1996) nebo otrub v mouce (Withworth et al. 1997; Kim et al. 1999). V případě pečiva Gallagher et al. (2004) zjistili nepřímou závislost mezi velikostí póru a objemem pečiva s různými mléčnými přípravky. Podle průměrné ploch

  • Název v anglickém jazyce

    Image analysis - comparing the influence of the composition of bread

  • Popis výsledku anglicky

    Visual description of the structure of materials, including bakery products represents a potential way to control the output of their preparation and manufacture. To some extent, to identify errors in the process of innovation and, if to compare changesin the composition of the composite due to the standard surface and possibly cut. The area of image analysis has wide possibilities of where further development is linked with the progress of computer and photographic technology. In the food industry, used mainly found in meat and cereálním field, which can identify defects in the production or storage process. They can describe and distinguish the individual grains of wheat varieties (Gallo et al., 2009; F?ratl?gil-Durmuş et al., 2010), different typesof cereals (hover et al., 2004), the generic intermediate mill grinding (Zayas et al., 1996) or bran in flour (Withworth et al., 1997, Kim et al., 1999). In the case of bread Gallagher et al. (2004) found an indirect relationship between

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    58. Konference chemického a procesního inženýrství CHISA 2011

  • ISBN

    978-80-905035-0-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    1-5

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemického inženýrství

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Srní

  • Datum konání akce

    24. 10. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku