Simulace procesu výroby cukru, bioethanolu a bioplynu v moderním cukrovaru s využitím programu SugarsTM
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892880" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892880 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Simulace procesu výroby cukru, bioethanolu a bioplynu v moderním cukrovaru s využitím programu SugarsTM
Popis výsledku v původním jazyce
Vývoj moderní a perspektivní cukrovarnické technologie směřuje ke komplexnímu zpracování suroviny, tj. v našich podmínkách cukrová řepa, kde výslednými produkty jsou kromě bílého cukru i další energetické a zemědělské produkty, jež umožňují komplexní využití použitých zdrojů a téměř bezodpadové hospodářství. Bílý a surový cukr, melasa, černý sirob, ethanol (tj. bioethanol z cukrovky či cukerných sirobů), methan (bioplyn z odpadních vod či z cukerných surovin), krmivo, hnojivo (např. výpalky), vyslazenécukerné řízky, voda, vápenec, koks apod. dávají dostatečný počet stupňů volnosti k optimální volbě řízení výroby během kalendářního roku z energetického a ekonomického hlediska. Důležitým cílem je i prodloužit výrobu cukru a energetických výrobků na celýrok. Nezbytným parametrem uvažovaným v moderní cukrovarnické výrobě je minimální zátěž životního prostředí, tj. zejména vod a ovzduší. Práce se zabývá hmotovými a energetickými bilancemi v cukrovarech. K vytváření modelů a následným simu
Název v anglickém jazyce
Simulation of the process of production of sugar, bioethanol and biogas in the modern sugar refinery using the SugarsTM
Popis výsledku anglicky
The development of modern technology and advanced sugar tends to complex processing of raw material, ie, in our conditions, sugar beet, where the resulting products are in addition to white sugar and other energy and agricultural products that enable thecomprehensive use of resources used and almost non-waste management. White and raw sugar, molasses, black syrup, ethanol (ie ethanol from sugar beet or sugar syrup), methane (biogas from waste water from sugar or raw materials), feed, fertilizer (eg grains), sugar beet sugar beet pulp, water, limestone , coke, etc. give a sufficient number of degrees of freedom for choosing the optimal control of production during the calendar year in energy and economic terms. An important aim is to extend the production of sugar and energy products for the entire year. An essential parameter in the considered modern sugar production is minimal environmental burden, ie, in particular water and air. This work deals with its volume and energy balances i
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
58. Konference chemického a procesního inženýrství CHISA 2011
ISBN
978-80-905035-0-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
1
Název nakladatele
Česká společnost chemického inženýrství
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Srní
Datum konání akce
24. 10. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—