Senzorické hodnocení alkoholických nápojů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892907" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892907 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Senzorické hodnocení alkoholických nápojů
Popis výsledku v původním jazyce
Byly ukázány možnosti senzorické analýzy při charakterizaci alkoholických nápojů. Byly porovnány jednotlivé skupiny nápojů na českém trhu od různých výrobců a ukázány ukazatele v kterých se nápoje lišily. Byla použita metoda senzorického profilu a výsledky statisticky zpracovány a uvedeny ve formě pavučinových grafů.
Název v anglickém jazyce
Sensory evaluation of alcoholic beverages
Popis výsledku anglicky
The possibilities of sensory analysis for characterization different spirits were showed. The different groups of spirits which are on the Czech market were compared and it was pointed out which descriptors are the most useful for differentiation of product from different producers. The sensory profile and statistic methods were used.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Sborník příspěvků XLI.Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Svazek periodika
41
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
130-134
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—