Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Detection of meat freezing

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892986" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892986 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Detection of meat freezing

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The detection of meat freezing is important from two points of view, firstly the possible adulteration of meat and meat products and secondly to control if the meat was frozen before it is used for the preparation of raw meat products (tea sausage, steaktartar). Different methods can be used; some of them are based on the measurement of the activity of mitochondrial enzymes. The enzyme activity of citrate synthase and aconitase was tested with commercial sets to prove whether various samples (pork, beef, chicken) stored under different storage conditions were frozen or not. The freezing of the meat caused a considerable increase of the activity of both enzymes. A certain small increase of the enzyme activity was observed at the fresh meat samples, which were stored for a longer period at 4 °C. This could be caused by microbial spoilage.

  • Název v anglickém jazyce

    Detection of meat freezing

  • Popis výsledku anglicky

    The detection of meat freezing is important from two points of view, firstly the possible adulteration of meat and meat products and secondly to control if the meat was frozen before it is used for the preparation of raw meat products (tea sausage, steaktartar). Different methods can be used; some of them are based on the measurement of the activity of mitochondrial enzymes. The enzyme activity of citrate synthase and aconitase was tested with commercial sets to prove whether various samples (pork, beef, chicken) stored under different storage conditions were frozen or not. The freezing of the meat caused a considerable increase of the activity of both enzymes. A certain small increase of the enzyme activity was observed at the fresh meat samples, which were stored for a longer period at 4 °C. This could be caused by microbial spoilage.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Folia veterinaria

  • ISSN

    0015-5748

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    55

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    56-58

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus