Těstoviny pro bezlepkovou dietu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43893089" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43893089 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Těstoviny pro bezlepkovou dietu
Popis výsledku v původním jazyce
Přirozeně bezlepkové těstoviny byly laboratorně vyrobeny z polohrubé kukuřičné mouky, bramborového škrobu, soli a přídavkem 6 mouk z netradičních plodin (bez a s CMC), resp. 4 luštěninových mouk. V obou recepturních variantách se osvědčily doporučované plodiny rýže a pohanka, jinak do 15% lze akceptovat proso, amarant a quinou. Vedle sóji lze využít i hrách, čočku, fazole či cizrnu až do 30%, ovšem s odlišnou barvou a chutí.
Název v anglickém jazyce
Pasta for gluten-free diet
Popis výsledku anglicky
Naturally gluten-free pasta were laboratory prepared on semi-fine corn flour, potato starch and salt base. Tested recipes included 6 flour from non-traditional cereals (without and with CMC) and 4 legume flours. For both recipe varients, commonly recommended crop of rice and bukcwheat manifested their worth. Up to 15%, also millet, amaranth or quinoa cloud be successfully used for this purpose. Besides soya, pea, lentil, bean or chickpea could be applied up to 30%, when different colour and taste is accepted.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Mlynářské noviny
ISSN
1214-6374
e-ISSN
—
Svazek periodika
24
Číslo periodika v rámci svazku
8
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
15
Strana od-do
133-157
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—