Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nopálová mouka - uplatnění do komozitních směsí a pekařských výrobků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902939" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902939 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nopálová mouka - uplatnění do komozitních směsí a pekařských výrobků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Složení kompozitních mouk se lišilo podle výše přídavku nopálové mouky a recepturním podílu ječné mouky. Tyto změny se projevily jak v reologickém chování těsta, tak výsledcích pekařského pokusu změnou objemu, tvaru a senzorickém hodnocení pečiva. Zhoršení některých technologických ukazatelů bylo kompenzováno nutričním přínosem, zejména zvýšením obsahu všech forem vlákniny. Doporučený přídavek nopálkové mouky je do 10 % na mouku.

  • Název v anglickém jazyce

    Nopal flour - application into composite flour and bakery products

  • Popis výsledku anglicky

    Constitution of composite flours was dependent on addotion level of nopal flour and ratio of barely flour in recipe. Those changes were reflected in dough rheological behaviour, as well as in results of bakery trial, varying bread buns volume, shape and sensory profile. Lowering of some technologcial parameters was compensated by Nutritional benefit, especialy in magnifying of all fractions of dietary fibre. Recommended dosage of nopal flour is up to 10% on base of wheat flour weight.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Ročenka pekaře a cukráře

  • ISSN

    1231-241X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2016

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    14-18

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus