Quinoa - wholemeal flour for cereal products
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43893138" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43893138 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Quinoa - wholemeal flour for cereal products
Popis výsledku v původním jazyce
Quinoa wholemeal was tested for laboratory preparation of bread and pasta, at substitution levels 10-30 % and 10-50%, respectively. Dough viscoelastic behaviour was affected in dough development time shortening, in degrese of softening increase and in extensigraph energy decrease. Bread with 30% of quinoa reached approx. 66% of standard bread volume, but its sensory profile was unacceprable owing to non-typical flavour. Pasta dough machineability did not digger from standard, reversely an incerease of water absorption up to 20% was registred. Also for pasta, colour got darker and non-pleasant by-taste has intensified.
Název v anglickém jazyce
Quinoa - wholemeal flour for cereal products
Popis výsledku anglicky
Quinoa wholemeal was tested for laboratory preparation of bread and pasta, at substitution levels 10-30 % and 10-50%, respectively. Dough viscoelastic behaviour was affected in dough development time shortening, in degrese of softening increase and in extensigraph energy decrease. Bread with 30% of quinoa reached approx. 66% of standard bread volume, but its sensory profile was unacceprable owing to non-typical flavour. Pasta dough machineability did not digger from standard, reversely an incerease of water absorption up to 20% was registred. Also for pasta, colour got darker and non-pleasant by-taste has intensified.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of CIGR Symposium "Towards a Sustainable Food Chain"
ISBN
978-2-7466-3203-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
1-4
Název nakladatele
ONIRIS - Nantes Atlantic College of Veterinary Medicine, Food Science and Engineering
Místo vydání
Nantes
Místo konání akce
Nantes
Datum konání akce
18. 4. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—