Mlynářská kvalita vybraných odrůd pšenice ze tří ročníků sklizně
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43893144" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43893144 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mlynářská kvalita vybraných odrůd pšenice ze tří ročníků sklizně
Popis výsledku v původním jazyce
Mlynářská kvalita 6 odrůd pšenice ze tří sklizní byla hodnocena analyticky (včetně profile retenčních kapacit) a mlynářským pokusem. ANOVA potvrdila silnější vliv odrůdy na HTZ a PSI tvrdost zrna, zatímco ČP bylo ovliněno ročnékem sklizně. Výtěžnost jednomleté mouky a celková při druhovém mletí byly průkazně korelované (r = 0,54). Retenční kapacita byla ovlivněna více uţitým rozpouštědlem než odrůdou.
Název v anglickém jazyce
Milling quality of selected wheat varieties during three crop years
Popis výsledku anglicky
During three-year period, milling quality of 6 wheat varieties was evaluated by analytical methods (including the Solvent retention Capacity Profile) and by milling test. As confirmed by ANOVA, wheat variety effect was stronger on TKW and PSI grain hardness, while FN was dependent on crop year. One stream flour yield and total flour one from fractional miling test were correlated together (r=0.54). Measures SRC profiles were affected strongly by used solvent compared to variety influence.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Svazek periodika
2011
Číslo periodika v rámci svazku
12
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
523-526
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—