Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Jakostní profil komerční potravinářské pšenice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43893147" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43893147 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Jakostní profil komerční potravinářské pšenice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vzorky komerční pšenice (ročníky 2008-2010, lokality L1-L4) byly popsány HTZ, OH, tvrdostí PSI a výtěžností jednomleté mouky a rentční kapacitou. Podle tvrdosti PSI 28,5 - 14,2 % lze vzorky kategorizovat jako měkkou, středně měkkou/středně tvrdou a tvrdou pšenici. Statisticky byl potrvzen jak význam ročníku, tak locality pěstování na kvalitu pšenice. Korelace prokázaly vazbu RK kyseliny mléčné mlýnských meziproduktů a kvalitě bílkovin podle Zelenyho.

  • Název v anglickém jazyce

    Quality profile of commercial food wheat

  • Popis výsledku anglicky

    Commercial food wheat (crops 2008-2010, localities L1-L4) were analysed in terms of TKW, TW, PSI hardness and one-stream flour yield. According to PSI rage of 28.5% - 14.2% could be samples sorted as category soft - medium soft/hard - hard. Statisticallywas confirmed the important effect of both crop year and planting place on wheat quality. For milling semi-products the important correlation of SRC lactic acid vs. gluten content and Zeleny test were found.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XXXVII. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin "Ingrovy dny"

  • ISBN

    978-80-7375-495-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    141-146

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    3. 3. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku