Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalita a autenticita rybích filetů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894074" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894074 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvalita a autenticita rybích filetů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Falšování zmrazených rybích filetů je založeno nejčastěji na zvyšování obsahu vody ve filé. Nejčastěji dochází k nedodržení deklarovaného obsahu glazury, či v přídavku vody přímo do svaloviny za podpory látek vázajících vodu (fosfáty apod.). Cílem příspěvku je zhodnotit vliv technologického zpracování na kvalitu mrazeného rybího filé. Součástí práce byly technologické pokusy zaměřené na prokázání možnosti snížení kvality rybího filé během zpracování.

  • Název v anglickém jazyce

    Quality and authenticity of fish fillets

  • Popis výsledku anglicky

    Adulteration of frozen fish fillets is based mostly on increasing the water content of the fillets. Most often way of adulteration is failure of the declared content of glaze, or the addition of water directly into the muscle with the support of the water-binding substances (phosphates, etc.). The aim of this paper is to evaluate the effect of technological processing on the quality of frozen fish fillets. Parts of this work were technological experiments aimed at demonstrating the possibility of reducing the quality of fish fillets during processing.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91B283" target="_blank" >QI91B283: Metody a kritéria pro ověřování autenticity potravin a potravinářských surovin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Hygiena a technologie potravin XLII., Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-632-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    31-34

  • Název nakladatele

    VFU Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    17. 10. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku