Kvalita a autenticita rybích filetů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894074" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894074 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kvalita a autenticita rybích filetů
Popis výsledku v původním jazyce
Falšování zmrazených rybích filetů je založeno nejčastěji na zvyšování obsahu vody ve filé. Nejčastěji dochází k nedodržení deklarovaného obsahu glazury, či v přídavku vody přímo do svaloviny za podpory látek vázajících vodu (fosfáty apod.). Cílem příspěvku je zhodnotit vliv technologického zpracování na kvalitu mrazeného rybího filé. Součástí práce byly technologické pokusy zaměřené na prokázání možnosti snížení kvality rybího filé během zpracování.
Název v anglickém jazyce
Quality and authenticity of fish fillets
Popis výsledku anglicky
Adulteration of frozen fish fillets is based mostly on increasing the water content of the fillets. Most often way of adulteration is failure of the declared content of glaze, or the addition of water directly into the muscle with the support of the water-binding substances (phosphates, etc.). The aim of this paper is to evaluate the effect of technological processing on the quality of frozen fish fillets. Parts of this work were technological experiments aimed at demonstrating the possibility of reducing the quality of fish fillets during processing.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI91B283" target="_blank" >QI91B283: Metody a kritéria pro ověřování autenticity potravin a potravinářských surovin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Hygiena a technologie potravin XLII., Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-632-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
31-34
Název nakladatele
VFU Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
17. 10. 2012
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—