Zaostřeno na lososa
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002952" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002952 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zaostřeno na lososa
Popis výsledku v původním jazyce
Spotřeba mořských ryb a výrobků z nich předčí v České republice spotřebu ryb sladkovodních. Z mořských ryb je nejvíce preferován losos, jehož maso je českými konzumenty vysoce ceněno pro svou charakteristickou barvu, vůni a chuť. Významnou roli hraje také fakt, že je celoročně dostupné: čerstvé nebo zmrazené v různých úpravách (filety, podkovy, části ryb), nebo zpracované uzením na výrobky určené k přímé spotřebě.
Název v anglickém jazyce
Focused on salmon
Popis výsledku anglicky
Czechs consume more marine then fresh water fish. Most favourite species is salmon, whose meat is highly appreciated for its typical colour, scent and flavour. Another important factor is that salmon is available year around, fresh or frozen with different treatments (fillets, parts), or baked and aimed at direct consumption.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
21
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—