Aktuální pohled na obsah cholesterolu v rybím mase
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870755" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870755 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Aktuální pohled na obsah cholesterolu v rybím mase
Popis výsledku v původním jazyce
U vzorků čerstvých sladkovodních a mořských ryb zakoupených v brněnské tržní byl stanoven obsah cholesterolu po předchozí saponifikaci a extrakci metodou HPLC. Aktuální obsah cholesterolu stanovený ve vzorcích čerstvých ryb, analyzovaných v rámci studiese pohyboval v rozmezí 256,73 +- 10,74 mg.kg-1u lososa do 982,80 +- 64,45 u makrely. Nebyla nalezena signifikantní závislost na obsahu tuku u ryb. Z výsledků je zřejmé, že variabilita v obsahu cholesterolu je významná, avšak nezávislá na členění sladkovodní - mořské ryby.
Název v anglickém jazyce
Actual kontent of cholesterol in fish meat
Popis výsledku anglicky
The cholesterol content determined in samples of fresh fish analyzed in the study ranged from 256.73 +- 10.74 mg.kg -1 of salmon to 982.80 +- 64.45 for mackerel. There was no significant dependence on the fat content in fish. From the results it is evident that the variability in cholesterol content is important, but independent of the division freshwater - saltwater fish .
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
22
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
25-27
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—