Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Cholesterol jako marker vaječného podílu ve výrobcích s deklarovaným obsahem vajec.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894293" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894293 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Cholesterol jako marker vaječného podílu ve výrobcích s deklarovaným obsahem vajec.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vaječné výrobky mohou být falšovány vědomým snížením vaječného podílu nebo klamavým označením bezvaječných výrobků za vaječné. Příčinou nižšího než deklarovaného obsahu vajec může být i použití nekvalitní nebo chybně specifikované suroviny nebo technologická chyba. Jedním z markerů vaječného podílu je cholesterol, jehož využití pro kvantifikaci je však omezeno jeho přirozenou variabilitou a dalšími faktory.

  • Název v anglickém jazyce

    Cholesterol as a marker of egg products in proportion to the declared content of eggs.

  • Popis výsledku anglicky

    Egg products can be adulterated by conscious reduction in egg content or misleading description of egg-free products by egg products. The cause of the lower than declared content of eggs may be also application of poor quality or incorrectly specified materials or technological error. Cholesterol is one of the egg content markers; but the use of cholesterol for quantification purpose has several limitations given by its natural variability and other factors.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91B283" target="_blank" >QI91B283: Metody a kritéria pro ověřování autenticity potravin a potravinářských surovin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Hygiena a technologie potravin XLII., Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-632-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    16-19

  • Název nakladatele

    VFU Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    17. 10. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku