Cholesterol jako marker vaječného podílu ve výrobcích s deklarovaným obsahem vajec.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894293" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894293 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Cholesterol jako marker vaječného podílu ve výrobcích s deklarovaným obsahem vajec.
Popis výsledku v původním jazyce
Vaječné výrobky mohou být falšovány vědomým snížením vaječného podílu nebo klamavým označením bezvaječných výrobků za vaječné. Příčinou nižšího než deklarovaného obsahu vajec může být i použití nekvalitní nebo chybně specifikované suroviny nebo technologická chyba. Jedním z markerů vaječného podílu je cholesterol, jehož využití pro kvantifikaci je však omezeno jeho přirozenou variabilitou a dalšími faktory.
Název v anglickém jazyce
Cholesterol as a marker of egg products in proportion to the declared content of eggs.
Popis výsledku anglicky
Egg products can be adulterated by conscious reduction in egg content or misleading description of egg-free products by egg products. The cause of the lower than declared content of eggs may be also application of poor quality or incorrectly specified materials or technological error. Cholesterol is one of the egg content markers; but the use of cholesterol for quantification purpose has several limitations given by its natural variability and other factors.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI91B283" target="_blank" >QI91B283: Metody a kritéria pro ověřování autenticity potravin a potravinářských surovin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Hygiena a technologie potravin XLII., Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-632-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
16-19
Název nakladatele
VFU Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
17. 10. 2012
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—