Optimalizace výroby uzených mas s použitím technologie nástřiku masa do masa
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894541" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894541 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Optimalizace výroby uzených mas s použitím technologie nástřiku masa do masa
Popis výsledku v původním jazyce
Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností ZŘUD - Masokombinát Polička, a.s. (2011 - 2012). Výsledkem projektu byla instalace nové technologie umožňující optimalizaci výroby masných výrobků technologií nastřiku masa do masa. Nová technologie umožňuje zpracování ořezů, mražené suroviny a dalších surovin ve formě jakostních uzených výrobků. V rámci projektu byly navrženy příslušné změny technologie, zpracovány podklady pro nákup nové technologie a následně byly nastaveny receptury tak, aby jednotlivé technologické operace umožnily zkrátit celý technologický proces a na druhé straně by vedly k udržení vysoké kvality a standardnosti výrobků.
Název v anglickém jazyce
Optimization of production of smoked meat products.
Popis výsledku anglicky
Innovation project designed in cooperation with ZŘUD - Masokombinát shelf, as (2011-2012). The result of the project was the installation of a new technology for optimizing the production of meat products, technologies sprayed meat into meat. New technology allows the processing trimmings, frozen material and other raw materials in the form of quality smoked products.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
O - Projekt operacniho programu
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
11/012/11320/453/000416.
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Smlouva o spolupráci na projektu "Optimalizace výroby uzených mas s použitím technologie nástřiku masa do masa", Zpráva o řešení projektu, Uvedení inovovaných výrobků na trh.
Ekonomické parametry
Snížení výtěžnosti při výrobě uzených masných výrobků o 5 %.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
60461373
Název vlastníka
VŠCHT Praha; ZŘUD - Masokombinát Polička, a.s.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—