Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Optimalizace kontinuálního výrobního procesu masných výrobků a polotovarů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43899404" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43899404 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Optimalizace kontinuálního výrobního procesu masných výrobků a polotovarů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností Vodňanská drůbež, a.s (2013 - 2015). Výsledkem projektu byla instalace nové technologie umožňující optimalizaci výroby masných výrobků. Projekt umožnil optimalizovat výrobní postupy a výrobní materiály(obalový materiál) pro výrobu chlazených a mrazených tepelně opracovaných masných výrobků a zmrazených masných polotovarů.. Nové postupy a materiály umožnily zkrátit celý technologický proces a vedly k udržení vysoké kvality, standardnosti a zároveň zmenšily možnost kontaminace fyzikálními, mikrobiologickými a chemickými činiteli. V rámci projektu byly navrženy příslušné změny technologie, zpracovány podklady pro nákup nové technologie a následně byly nastaveny receptury tak, aby jednotlivé technologické operace umožnily zkrátit celý technologický proces a na druhé straně by vedly k udržení vysoké kvality a standardnosti výrobků.

  • Název v anglickém jazyce

    Optimizing a production process meat products and meat preparations

  • Popis výsledku anglicky

    Project innovations designed in collaboration with Vodňanská drůbež, a.s. (2013 - 2015). The result of the project was the installation of new technology for optimizing the production of meat products. The project made it possible to optimize manufacturing processes and production materials (packaging material) for the production of chilled and frozen heat-treated meat products and frozen meat preparations .. New technologies and materials allow shorten the technological process and led to the maintenance of high quality standard and also reduce the possibility of contamination by physical , microbiological and chemical agents. The project proposed relevant changes in technology, processing of documents for the purchase of new technology and were set formulas so that the individual processing steps allow shorten the technological process and on the other hand, would lead to the maintenance of high quality and its standardization products.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    O - Projekt operacniho programu

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    13/018/11320/231/00021

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Smlouva o řešení projektu: "Optimalizace kontinuálního výrobního procesu masných výrobků a polotovarů"

  • Ekonomické parametry

    Produkce nových tepelně opracovaných masných výrobků a polotovarů, zvýšení produkce masných výrobků o 3%.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    60461373

  • Název vlastníka

    VŠCHT Praha; Vodňanská drůbež, a.s

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem