Zvýšení bezpečnosti výroby a optimalizace technologických postupů u masných výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896871" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896871 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zvýšení bezpečnosti výroby a optimalizace technologických postupů u masných výrobků
Popis výsledku v původním jazyce
Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností Slovácká Fruta, a.s. v průběhu roku 2012 (března) až září 2013. Výsledkem projektu je optimalizace nové technologie, která umožňuje zpracování čerstvých surovin ve formě jakostních masných výrobků. V rámci projektu byly navrženy příslušné změny technologie, zpracovány podklady pro nákup nové technologie a následně byly nastaveny parametry zpracování a navrženy nové receptury. Nové nastavení jednotlivých technologických operací umožnilo zkrátit celý technologický proces a na druhé straně investice do technologie vedly k udržení vysoké kvality a standardnosti výrobků. Masné výrobky jsou obecně málo údržné potraviny, proto byl během projektu kladen patřičný důraz na dodržení správných hygienických a provozních podmínek výroby, tak aby si finální produkty po celou dobu distribuce a prodeje (během doby použitelnosti a trvanlivosti) udrželi vysoké jakostní parametry. Projekt MZe (Podpora rozvoje venkova). Registrační číslo projektu: 11/013/
Název v anglickém jazyce
Increasing the safe production and optimization of technological processes for meat products
Popis výsledku anglicky
nnovation project designed in collaboration with company Slovácká Fruta , a.s. During the year 2012 ( March) to September 2013. The result of the project is to optimize the new technology , which enables the processing of fresh raw material in the form of quality meat products. The project proposed relevant changes in technology , data processing for the purchase of new technology and were set processing parameters and designed a new recipe. The new setting of the machining operations allow to shorten the whole technological process and on the other hand, investments in technology have led to the maintenance of high quality products and its standardization . Meat products are generally little údržné food , so during the project was put proper emphasison keeping good hygiene and operational conditions of production , so that the final products throughout the distribution and sales ( shelf life and durability) maintain the high quality parameters . Project of the Ministry of Agriculture
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
O - Projekt operacniho programu
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
11/013/11320/672/002526
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Smlouva o řešení projektu. Zpráva o řešení projektu. Uvedení inovovaných výrobků na trh.
Ekonomické parametry
Zvýšení produkce masných výrobků o 3%
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
60461373
Název vlastníka
VŠCHT Praha, Slovácká fruta, a.s.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—