Optimalizace kontinuálního výrobního procesu masných výrobků a polotovarů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43899406" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43899406 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Optimalizace kontinuálního výrobního procesu masných výrobků a polotovarů
Popis výsledku v původním jazyce
Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností Vodňanská drůbež, a.s (2013 - 2015). Výsledkem projektu byla instalace nové technologie umožňující optimalizaci výroby masných výrobků. Projekt umožnil optimalizovat výrobní postupy a výrobní materiály(obalový materiál) pro výrobu chlazených a mrazených tepelně opracovaných masných výrobků a zmrazených masných polotovarů.. Nové postupy a materiály umožnily zkrátit celý technologický proces a vedly k udržení vysoké kvality, standardnosti a zároveň zmenšily možnost kontaminace fyzikálními, mikrobiologickými a chemickými činiteli. V rámci projektu byly navrženy příslušné změny technologie, zpracovány podklady pro nákup nové technologie a následně byly nastaveny receptury tak, aby jednotlivé technologické operace umožnily zkrátit celý technologický proces a na druhé straně by vedly k udržení vysoké kvality a standardnosti výrobků.
Název v anglickém jazyce
Optimizing a production process meat products and meat preparations
Popis výsledku anglicky
Project innovations designed in collaboration with Vodňanská drůbež, a.s. (2013 - 2015). The result of the project was the installation of new technology for optimizing the production of meat products. The project made it possible to optimize manufacturing processes and production materials (packaging material) for the production of chilled and frozen heat-treated meat products and frozen meat preparations .. New technologies and materials allow shorten the technological process and led to the maintenance of high quality standard and also reduce the possibility of contamination by physical , microbiological and chemical agents. The project proposed relevant changes in technology, processing of documents for the purchase of new technology and were set formulas so that the individual processing steps allow shorten the technological process and on the other hand, would lead to the maintenance of high quality and its standardization products.
Klasifikace
Druh
V<sub>souhrn</sub> - Souhrnná výzkumná zpráva
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
O - Projekt operacniho programu
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Údaje specifické pro druh výsledku
Počet stran výsledku
151
Místo vydání
—
Název nakladatele resp. objednatele
VŠCHT Praha; Vodňanská drůbež, a.s
Verze
—