Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Jak se orientovat při nákupu chleba a běžného pečiva

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894608" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894608 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Jak se orientovat při nákupu chleba a běžného pečiva

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V posledním desetiletí prodělává sortiment konzumovaných cereálních výrobků značné změny. Snižuje se spotřeba tradičního chleba a stoupá spotřeba jemného pečiva s bohatou recepturou. Pestrý výběr cereálních výrobků souvisí s rozvojem moderních technologií, s možnostmi používat netradiční suroviny a přidávat řadu pomocných nebo zlepšujících látek. Snižuje se podíl žita v chlebech. Legislativa ČR dává spotřebiteli částečnou možnost orientovat se v chlebech a pečivu s převažujícím podílem pšenice nebo žita; přesný podíl žita, obsahu tuku, způsob kypření droždím nebo kvasem se však spotřebitel nedozví.

  • Název v anglickém jazyce

    How a consumer can decide when going to buy bread

  • Popis výsledku anglicky

    In last decade, the assortment of cereal products changes in the Czech Republic. The consumption of traditional sourdough, leavened bread is decreased and the consumption of fine and sweet pastry is increased. Modern technological procedures, new non-traditional raw materials and possibilities in addition some of improvers result in a large choice of cereal products on the market. The portion of rye is decreased in recipe of traditional Czech bread. Legislation of Czech Republic gives only partial information about the composition of bread and bakery products. The portion of wheat and rye, content of fats or type of sourdough is not available for consumers.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    5

  • Číslo periodika v rámci svazku

    květen

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    134-136

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus