Možnosti využití minoritních obilnin pro pečení chleba
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F03%3A%23%23%23%23%23672" target="_blank" >RIV/00027006:_____/03:#####672 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Možnosti využití minoritních obilnin pro pečení chleba
Popis výsledku v původním jazyce
Devět různých typů mouk bylo rozděleno do tří skupin podle barevného odstínu. Byla hodnocena jejich nutriční hodnota a vhodnost přípravy kvasnicových a kváskových chlebů v domácí pekárně. Nejvhodnější pro domácí přípravu chleba je z minoritních plodin celozrnná žitná mouka. 100% kvasnicový chleba z celozrnné mouky je příliš hutný (žitná a křibicová mouka). Pro přípravu kvasnicového chleba bylo doporučeno míchat celozrnnou mouku s bílou.
Název v anglickém jazyce
Possibilities of utilization of minor crops for
Popis výsledku anglicky
According to shades of colour, nine various types of wholegrain flours were classified into three groups. Their nutritional value was evaluated and also suitability for yeasty and sourdough bread baking was tested in home bakery machine. It is more convenient to use rye sourdough for home-made wholegrain bread made of minor cereals. Yeasty 100% wholegrain breads are too dense (rye and semi-perennial rye). For making yeasty bread it is recommendable to mix with white bread flour
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GA - Zemědělská ekonomie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QD0057" target="_blank" >QD0057: Diverzita opomíjených obilnin a pseudoobilnin a její využití v setrvalém zemědělství a zdravé výživě</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Výzkum minoritních obilnin v ČR a jejich uplatnění v lidské výživě
ISBN
-
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
57-63
Název nakladatele
VÚRV, Praha
Místo vydání
VÚRV, Praha
Místo konání akce
VÚRV, Praha
Datum konání akce
18. 8. 2003
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—