Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Možnosti využití minoritních obilnin pro pečení chleba

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F03%3A%23%23%23%23%23672" target="_blank" >RIV/00027006:_____/03:#####672 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Možnosti využití minoritních obilnin pro pečení chleba

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Devět různých typů mouk bylo rozděleno do tří skupin podle barevného odstínu. Byla hodnocena jejich nutriční hodnota a vhodnost přípravy kvasnicových a kváskových chlebů v domácí pekárně. Nejvhodnější pro domácí přípravu chleba je z minoritních plodin celozrnná žitná mouka. 100% kvasnicový chleba z celozrnné mouky je příliš hutný (žitná a křibicová mouka). Pro přípravu kvasnicového chleba bylo doporučeno míchat celozrnnou mouku s bílou.

  • Název v anglickém jazyce

    Possibilities of utilization of minor crops for

  • Popis výsledku anglicky

    According to shades of colour, nine various types of wholegrain flours were classified into three groups. Their nutritional value was evaluated and also suitability for yeasty and sourdough bread baking was tested in home bakery machine. It is more convenient to use rye sourdough for home-made wholegrain bread made of minor cereals. Yeasty 100% wholegrain breads are too dense (rye and semi-perennial rye). For making yeasty bread it is recommendable to mix with white bread flour

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QD0057" target="_blank" >QD0057: Diverzita opomíjených obilnin a pseudoobilnin a její využití v setrvalém zemědělství a zdravé výživě</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Výzkum minoritních obilnin v ČR a jejich uplatnění v lidské výživě

  • ISBN

    -

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    57-63

  • Název nakladatele

    VÚRV, Praha

  • Místo vydání

    VÚRV, Praha

  • Místo konání akce

    VÚRV, Praha

  • Datum konání akce

    18. 8. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku