Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Pekařské výrobky a mýty o nich

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894613" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894613 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Pekařské výrobky a mýty o nich

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cereální výrobky hrají ve výživě obyvatel významnou roli. Mají také nezastupitelnou úlohu v celkové bilanci rostlinných a živočišných bílkovin a slouží jako zdroj energie. I přes mírně stoupající spotřebu těstovin, mají rozhodující podíl výrobky pekárenské. Cereální výrobky se řadí mezi potraviny s vysokým stupněm inovace a s pestrým výběrem rozmanitých druhů. Vývoj nových výrobků odráží požadavky spotřebitelů, přičemž v současné době se také snaží přispívat k řešení některých zdravotních problémů populace, jako je nadváha, obezita, vysoký krevní tlak apod.

  • Název v anglickém jazyce

    Bakery products and bakery product's myths

  • Popis výsledku anglicky

    Cereal products have a very important role in human nutrition. They are also a source of plant proteins and energy. The consumption of bread and bakery products is dominant, although the consumption of pasta is increased not only in the Czech Republic. The development of new, functional cereal products is focused on consumers with health problems, such as overweight, obesity, hypertense etc.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    4

  • Číslo periodika v rámci svazku

    duben

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    107-110

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus