Pekařské výrobky a mýty o nich
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894613" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894613 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Pekařské výrobky a mýty o nich
Popis výsledku v původním jazyce
Cereální výrobky hrají ve výživě obyvatel významnou roli. Mají také nezastupitelnou úlohu v celkové bilanci rostlinných a živočišných bílkovin a slouží jako zdroj energie. I přes mírně stoupající spotřebu těstovin, mají rozhodující podíl výrobky pekárenské. Cereální výrobky se řadí mezi potraviny s vysokým stupněm inovace a s pestrým výběrem rozmanitých druhů. Vývoj nových výrobků odráží požadavky spotřebitelů, přičemž v současné době se také snaží přispívat k řešení některých zdravotních problémů populace, jako je nadváha, obezita, vysoký krevní tlak apod.
Název v anglickém jazyce
Bakery products and bakery product's myths
Popis výsledku anglicky
Cereal products have a very important role in human nutrition. They are also a source of plant proteins and energy. The consumption of bread and bakery products is dominant, although the consumption of pasta is increased not only in the Czech Republic. The development of new, functional cereal products is focused on consumers with health problems, such as overweight, obesity, hypertense etc.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
4
Číslo periodika v rámci svazku
duben
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
107-110
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—