The choice of nutritionally lucrative flour streams from barley milling flow
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894621" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894621 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The choice of nutritionally lucrative flour streams from barley milling flow
Popis výsledku v původním jazyce
The scheme of flour milling in mill can be expressed in diagram as a milling flow. There can be described a weight part or percentage of flour from every stage of breaking, scratch and reduction. The similar flow diagram can be drawn expressing the ash content in every of flour streams of a whole milling flow. A milling flow of barley is considerably different from that of wheat and to some part also from rye mill flow. Currently, high-yielding naked barley cultivars are preferred in the Western world,and they can be used in products where outstanding starch or non-starch polysaccharide properties are required. The aim of this work was to assess the milling results with regard to the yield of single streams in connection with their chemical composition, especially beta-glucans (fiber) content. Barley sample was naked barley of Czech origin of crop 2010. The balance tables showing the yield of beta-glucans and ash in single streams were compiled. Resulting data were judged in compariso
Název v anglickém jazyce
The choice of nutritionally lucrative flour streams from barley milling flow
Popis výsledku anglicky
The scheme of flour milling in mill can be expressed in diagram as a milling flow. There can be described a weight part or percentage of flour from every stage of breaking, scratch and reduction. The similar flow diagram can be drawn expressing the ash content in every of flour streams of a whole milling flow. A milling flow of barley is considerably different from that of wheat and to some part also from rye mill flow. Currently, high-yielding naked barley cultivars are preferred in the Western world,and they can be used in products where outstanding starch or non-starch polysaccharide properties are required. The aim of this work was to assess the milling results with regard to the yield of single streams in connection with their chemical composition, especially beta-glucans (fiber) content. Barley sample was naked barley of Czech origin of crop 2010. The balance tables showing the yield of beta-glucans and ash in single streams were compiled. Resulting data were judged in compariso
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
20th International Congress of Chemical and Process Engineering
ISBN
978-80-905035-1-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
1-7
Název nakladatele
Orgit, s.r.o.
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Prague
Datum konání akce
25. 8. 2012
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—