Distribution and physicochemical properties of polysaccharides in different barley milling streams
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894619" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894619 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Distribution and physicochemical properties of polysaccharides in different barley milling streams
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this work was to determine the distribution and physicochemical properties (retention capacities) of polysaccharides in single milling streams from hull and hull-less Czech barley varieties. The contents of ?-glucans, arabinoxylans, fructans,total dietary fibre, total starch and damaged starch were compared in individual flour and meal barley streams. The results of chemical analysis were in accordance with those of FT-IR study.
Název v anglickém jazyce
Distribution and physicochemical properties of polysaccharides in different barley milling streams
Popis výsledku anglicky
The aim of this work was to determine the distribution and physicochemical properties (retention capacities) of polysaccharides in single milling streams from hull and hull-less Czech barley varieties. The contents of ?-glucans, arabinoxylans, fructans,total dietary fibre, total starch and damaged starch were compared in individual flour and meal barley streams. The results of chemical analysis were in accordance with those of FT-IR study.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 8th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience
ISBN
978-80-86238-28-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
123-126
Název nakladatele
Česká chemická společnost
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
28. 11. 2012
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—