Relation between the grain hardness and other quality parameters of wheat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894629" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894629 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22810/12:43894629
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Relation between the grain hardness and other quality parameters of wheat
Popis výsledku v původním jazyce
A set of 191 commercial wheat samples, harvested during 2006-2009 in six Bohemia localities, underwent a statistical evaluation. Its quality was expressed in term of milling one (e.g. PSI and NIR hardness, one-stream and fraction milling yields). A hypothesis of wheat hardness dependence on the external condition was statistically confirmed. Measured PSI hardness of 13-29% corresponded with classification 'hard' and 'medium hard'. Significant correlations of grain hardness to the gluten content and theflour yield were calculated. PCA statistics detected primary impact of harvest year factor on commercial wheat quality, with mainly affected features gluten and protein contents, Zeleny's value, PSI hardness and the one-stream flour yield.
Název v anglickém jazyce
Relation between the grain hardness and other quality parameters of wheat
Popis výsledku anglicky
A set of 191 commercial wheat samples, harvested during 2006-2009 in six Bohemia localities, underwent a statistical evaluation. Its quality was expressed in term of milling one (e.g. PSI and NIR hardness, one-stream and fraction milling yields). A hypothesis of wheat hardness dependence on the external condition was statistically confirmed. Measured PSI hardness of 13-29% corresponded with classification 'hard' and 'medium hard'. Significant correlations of grain hardness to the gluten content and theflour yield were calculated. PCA statistics detected primary impact of harvest year factor on commercial wheat quality, with mainly affected features gluten and protein contents, Zeleny's value, PSI hardness and the one-stream flour yield.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Scientia Agriculturae Bohemica
ISSN
1211-3174
e-ISSN
—
Svazek periodika
43
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
70-77
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—