Quality of composite wheat/hemp flour evaluation
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894640" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894640 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22810/12:43894640
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Quality of composite wheat/hemp flour evaluation
Popis výsledku v původním jazyce
The quality of wheat-hemp composites of three hemp types (substitutions 5, 10, 15 and 20%) was characterised by the mixolab rheological test. A stronger effect on Mixolab torque data was proved for substitution level than hemp flour type; the second factor differentiating tested hemp types just during mixing and starch retrogradation phases of the test. Correlation analysis confirmed relationships between mixolab and rheological parameters related both to protein properties (i.e. to farinograph and extensigraph features) and starch or starch gel properties (i.e. to amylograph ones). Bread specific volume could be predicted by all five C's, indicating its significant relationships to gluten strength, protein weakening as well as starch retrogradation.
Název v anglickém jazyce
Quality of composite wheat/hemp flour evaluation
Popis výsledku anglicky
The quality of wheat-hemp composites of three hemp types (substitutions 5, 10, 15 and 20%) was characterised by the mixolab rheological test. A stronger effect on Mixolab torque data was proved for substitution level than hemp flour type; the second factor differentiating tested hemp types just during mixing and starch retrogradation phases of the test. Correlation analysis confirmed relationships between mixolab and rheological parameters related both to protein properties (i.e. to farinograph and extensigraph features) and starch or starch gel properties (i.e. to amylograph ones). Bread specific volume could be predicted by all five C's, indicating its significant relationships to gluten strength, protein weakening as well as starch retrogradation.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 8th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience
ISBN
978-80-86238-28-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
151-154
Název nakladatele
Česká chemická společnost
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
28. 11. 2012
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—