The effect of natural antioxidants in herbs and spices on food shelf-life
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894761" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894761 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The effect of natural antioxidants in herbs and spices on food shelf-life
Popis výsledku v původním jazyce
Herbs and spices contain flavouring substances and antioxidants which are partially changed by hydrolysis, oxidation and polymerization. Foodstuffs can also contain smaller quantities of antioxidants, but their main reactive components are proteins, sugars and sulfur compounds. Spices interact with food components only slowly at room temperature, but the rate and degree of interaction rises with increased heat during food processing for consumption. Antioxidant activity usually decreases due to this interaction, although it can also increase. Future trends are likely to see the introduction or further development of methods to preserve herbs and spices during storage.
Název v anglickém jazyce
The effect of natural antioxidants in herbs and spices on food shelf-life
Popis výsledku anglicky
Herbs and spices contain flavouring substances and antioxidants which are partially changed by hydrolysis, oxidation and polymerization. Foodstuffs can also contain smaller quantities of antioxidants, but their main reactive components are proteins, sugars and sulfur compounds. Spices interact with food components only slowly at room temperature, but the rate and degree of interaction rises with increased heat during food processing for consumption. Antioxidant activity usually decreases due to this interaction, although it can also increase. Future trends are likely to see the introduction or further development of methods to preserve herbs and spices during storage.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Handbook of herbs and spices (K.V.Peter, Ed.), second edition, Volume 2
ISBN
978-0-85709-040-9
Počet stran výsledku
21
Strana od-do
51-71
Počet stran knihy
600
Název nakladatele
Woodhead Publishing Ltd.
Místo vydání
Cambridge
Kód UT WoS kapitoly
—