Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The composition of pork lard as a raw material in meat products

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43895207" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43895207 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The composition of pork lard as a raw material in meat products

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The quality of pork lard is closely related to several factors that affect the composition of fatty acids and therefore has a direct impact on the technological properties of the lard, especially the formation of soft lard, and causes problems during theproduction of dried sausages. A methodology of sampling lard from suppliers was developed, so that the measured values of fat composition represented an average value for an entire batch. Gas chromatography was applied to determine the composition of pork adipose tissue, and the data obtained was further evaluated using HP Chemstation. The final development procedure of adipose tissue sampling enables to evaluate the quality of pork lard imported from various parts of Europe. The content of unsaturatedfatty acids exceeded 60%, whereas the content of polyunsaturated fatty acids ranged from 10% to 16%. These relatively high values may, however, cause severe problems in the production of durable sausages.

  • Název v anglickém jazyce

    The composition of pork lard as a raw material in meat products

  • Popis výsledku anglicky

    The quality of pork lard is closely related to several factors that affect the composition of fatty acids and therefore has a direct impact on the technological properties of the lard, especially the formation of soft lard, and causes problems during theproduction of dried sausages. A methodology of sampling lard from suppliers was developed, so that the measured values of fat composition represented an average value for an entire batch. Gas chromatography was applied to determine the composition of pork adipose tissue, and the data obtained was further evaluated using HP Chemstation. The final development procedure of adipose tissue sampling enables to evaluate the quality of pork lard imported from various parts of Europe. The content of unsaturatedfatty acids exceeded 60%, whereas the content of polyunsaturated fatty acids ranged from 10% to 16%. These relatively high values may, however, cause severe problems in the production of durable sausages.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso International

  • ISSN

    1805-5281

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    115-120

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus