The composition of pork lard as a raw material in meat products
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43895207" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43895207 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The composition of pork lard as a raw material in meat products
Popis výsledku v původním jazyce
The quality of pork lard is closely related to several factors that affect the composition of fatty acids and therefore has a direct impact on the technological properties of the lard, especially the formation of soft lard, and causes problems during theproduction of dried sausages. A methodology of sampling lard from suppliers was developed, so that the measured values of fat composition represented an average value for an entire batch. Gas chromatography was applied to determine the composition of pork adipose tissue, and the data obtained was further evaluated using HP Chemstation. The final development procedure of adipose tissue sampling enables to evaluate the quality of pork lard imported from various parts of Europe. The content of unsaturatedfatty acids exceeded 60%, whereas the content of polyunsaturated fatty acids ranged from 10% to 16%. These relatively high values may, however, cause severe problems in the production of durable sausages.
Název v anglickém jazyce
The composition of pork lard as a raw material in meat products
Popis výsledku anglicky
The quality of pork lard is closely related to several factors that affect the composition of fatty acids and therefore has a direct impact on the technological properties of the lard, especially the formation of soft lard, and causes problems during theproduction of dried sausages. A methodology of sampling lard from suppliers was developed, so that the measured values of fat composition represented an average value for an entire batch. Gas chromatography was applied to determine the composition of pork adipose tissue, and the data obtained was further evaluated using HP Chemstation. The final development procedure of adipose tissue sampling enables to evaluate the quality of pork lard imported from various parts of Europe. The content of unsaturatedfatty acids exceeded 60%, whereas the content of polyunsaturated fatty acids ranged from 10% to 16%. These relatively high values may, however, cause severe problems in the production of durable sausages.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso International
ISSN
1805-5281
e-ISSN
—
Svazek periodika
2
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
115-120
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—