Fatty acids profile of wild boar fat used for traditional herbal salves in Moravian Slovakia
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28610%2F14%3A43872633" target="_blank" >RIV/70883521:28610/14:43872633 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Fatty acids profile of wild boar fat used for traditional herbal salves in Moravian Slovakia
Popis výsledku v původním jazyce
Fatty acids profile of wild boar fat used for traditional herbal salves was determined by HPLC method with DAD detection after derivatization of the fatty acids. The most abundant fatty acids were palmitic, oleic and linoleic acids. Despite the content of monounsaturated acids (MUFA) was comparable (c. 40%) in all samples, the main difference lied in content of polyunsaturated acids (PUFA). Whilst the pork lard and shea butter had less than 10% of PUFA, the visceral boar lard contained twice as much.
Název v anglickém jazyce
Fatty acids profile of wild boar fat used for traditional herbal salves in Moravian Slovakia
Popis výsledku anglicky
Fatty acids profile of wild boar fat used for traditional herbal salves was determined by HPLC method with DAD detection after derivatization of the fatty acids. The most abundant fatty acids were palmitic, oleic and linoleic acids. Despite the content of monounsaturated acids (MUFA) was comparable (c. 40%) in all samples, the main difference lied in content of polyunsaturated acids (PUFA). Whilst the pork lard and shea butter had less than 10% of PUFA, the visceral boar lard contained twice as much.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů