Chemické a fyzikální charakteristiky slabých mouk
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43896945" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43896945 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Chemické a fyzikální charakteristiky slabých mouk
Popis výsledku v původním jazyce
Pšenice je celosvětově nejrozšířenější obilovinou pro pekárenské využití. Specifikou pšeničné mouky je obsah lepkových bílkovin, které tvoří tzv. kostru výrobku. Lepkové bílkoviny tvoří cca 60 % celkových bílkovin zrna pšenice. Pro charakterizování lepkových bílkovin se využívá řada fyzikálních a chemických metod určující kvantitu a kvalitu bílkovin v pšeničné mouce.
Název v anglickém jazyce
Chemical and physical characteristics of soft wheat flours
Popis výsledku anglicky
Wheat is the most important cereal for bread and bakery technology. The main feature of wheat grain is the content of gluten proteins which form network of bread. The content of gluten proteins is 60 % of that of total wheat grain proteins. The physicaland chemical methods are used to characterize the quality and quantity of proteins in wheat flour.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Pekař a cukrář
ISSN
1213-2403
e-ISSN
—
Svazek periodika
2012
Číslo periodika v rámci svazku
12
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
39-42
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—