Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Xanthohumol: Možnosti Izolace a obohacování piva

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43895107" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43895107 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Xanthohumol: Možnosti Izolace a obohacování piva

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Xanthohumol je hlavním prenylovaným flavonoidem chmelové rostiny s prokázanými positivními účinky na lidské zdraví. V současnosti je jediným zdrojem této látky v lidské výživě pivo, přičemž v něm obsah xanthohumolu málokdy převyšuje 0,1 mg/l. Tento článek poskytuje přehled současných možností izolace xanthohumolu z chmelových hlávek a způsobů výroby piva s jeho zvýšeným obsahem.

  • Název v anglickém jazyce

    Xanthohumol: Possible isolation and beer Enrichment

  • Popis výsledku anglicky

    Xanthohumol is the main prenylated flavonoid from hop plants with proven positive effects on human health. Currently, the only source of this substance in human diet is beer, where the content of xanthohumol rarely exceeds 0.1 mg l-1. The present articlegives a comprehensive overview of current trends in the isolation of xanthohumol from hop cones and of production of beer with an increased content of this substance.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Chemické listy

  • ISSN

    0009-2770

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    107

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    209-213

  • Kód UT WoS článku

    000322268000004

  • EID výsledku v databázi Scopus