Determination of Silicon in Czech beer and its Balance During the Brewing Process
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43895113" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43895113 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22340/13:43895113
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Determination of Silicon in Czech beer and its Balance During the Brewing Process
Popis výsledku v původním jazyce
Inductively coupled plasma mass spectrometry was used for the determination of silicon in beer samples from the Czech market and in brewing raw materials and semiproducts. The content of silicon in barley malt depended on the barley variety and growing region. The goal was to establish silicon concentration in Czech beer and to find out which processes are the most significant in terms of silicon concentration in beer. The silicon concentration in Czech beer ranged from 16 mg/l to 113 mg/l depending especially on two factors. Firstly, the silicon content in beer increased as the original wort concentration and increased secondly, during decoction mashing, silicon from malt was leached to a much greater extent than in the case of infusion mashing.
Název v anglickém jazyce
Determination of Silicon in Czech beer and its Balance During the Brewing Process
Popis výsledku anglicky
Inductively coupled plasma mass spectrometry was used for the determination of silicon in beer samples from the Czech market and in brewing raw materials and semiproducts. The content of silicon in barley malt depended on the barley variety and growing region. The goal was to establish silicon concentration in Czech beer and to find out which processes are the most significant in terms of silicon concentration in beer. The silicon concentration in Czech beer ranged from 16 mg/l to 113 mg/l depending especially on two factors. Firstly, the silicon content in beer increased as the original wort concentration and increased secondly, during decoction mashing, silicon from malt was leached to a much greater extent than in the case of infusion mashing.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Sciences
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
31
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
166-171
Kód UT WoS článku
000318259400009
EID výsledku v databázi Scopus
—