Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Impact of the brewing process on the concentration of silicon in lager beer

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61389005%3A_____%2F14%3A00436119" target="_blank" >RIV/61389005:_____/14:00436119 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22330/14:43897083

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1002/jib.148" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1002/jib.148</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1002/jib.148" target="_blank" >10.1002/jib.148</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Impact of the brewing process on the concentration of silicon in lager beer

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Silicon is an important trace element that is believed to be essential, especially for the proper functioning of connective tissues. Beer is claimed to be an excellent source of bioavailable silicon. However, little is known about the impact of the brewing process on the concentration of silicon in beer. To clarify this relationship, the concentration of silicon in various lager beer samples was determined by instrumental neutron activation analysis, and the mass balance of silicon during the brewing process was calculated. The concentration of silicon ranged from 13.7 to 44.2mg/L and was highly dependent on the type and quantity of the raw materials used, as well as on the brewing technology. The concentration of silicon in beers of the same brands brewed by distinct breweries did not differ significantly. The silicon mass balance showed that the main silicon source in beer is the barley malt and that the concentration of silicon in solution increases significantly after mashing, wher

  • Název v anglickém jazyce

    Impact of the brewing process on the concentration of silicon in lager beer

  • Popis výsledku anglicky

    Silicon is an important trace element that is believed to be essential, especially for the proper functioning of connective tissues. Beer is claimed to be an excellent source of bioavailable silicon. However, little is known about the impact of the brewing process on the concentration of silicon in beer. To clarify this relationship, the concentration of silicon in various lager beer samples was determined by instrumental neutron activation analysis, and the mass balance of silicon during the brewing process was calculated. The concentration of silicon ranged from 13.7 to 44.2mg/L and was highly dependent on the type and quantity of the raw materials used, as well as on the brewing technology. The concentration of silicon in beers of the same brands brewed by distinct breweries did not differ significantly. The silicon mass balance showed that the main silicon source in beer is the barley malt and that the concentration of silicon in solution increases significantly after mashing, wher

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of the Institute of Brewing

  • ISSN

    0046-9750

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    120

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000344242900016

  • EID výsledku v databázi Scopus