The use of aconitase for the detection of frozen/thawed poultry meat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43895400" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43895400 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The use of aconitase for the detection of frozen/thawed poultry meat
Popis výsledku v původním jazyce
Ice crystals formed during the freezing process damage mitochondria in muscle tissues from which enzymes such as aconitase are released, and its activity may therefore serve as an indicator of previous meat freezing. Aconitase activity was investigated spectrophotometrically in the exudate released from meat samples during refrigerator and freezer storage. This method proved to be appropriate for the detection of previously frozen muscle tissue. An increase in aconitase activity also occurred during refrigerator storage, though to a lesser extent than during freezer storage.
Název v anglickém jazyce
The use of aconitase for the detection of frozen/thawed poultry meat
Popis výsledku anglicky
Ice crystals formed during the freezing process damage mitochondria in muscle tissues from which enzymes such as aconitase are released, and its activity may therefore serve as an indicator of previous meat freezing. Aconitase activity was investigated spectrophotometrically in the exudate released from meat samples during refrigerator and freezer storage. This method proved to be appropriate for the detection of previously frozen muscle tissue. An increase in aconitase activity also occurred during refrigerator storage, though to a lesser extent than during freezer storage.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso International
ISSN
1805-5281
e-ISSN
—
Svazek periodika
3
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
73-77
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—