Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The use of aconitase for the detection of frozen/thawed poultry meat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43895400" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43895400 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The use of aconitase for the detection of frozen/thawed poultry meat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ice crystals formed during the freezing process damage mitochondria in muscle tissues from which enzymes such as aconitase are released, and its activity may therefore serve as an indicator of previous meat freezing. Aconitase activity was investigated spectrophotometrically in the exudate released from meat samples during refrigerator and freezer storage. This method proved to be appropriate for the detection of previously frozen muscle tissue. An increase in aconitase activity also occurred during refrigerator storage, though to a lesser extent than during freezer storage.

  • Název v anglickém jazyce

    The use of aconitase for the detection of frozen/thawed poultry meat

  • Popis výsledku anglicky

    Ice crystals formed during the freezing process damage mitochondria in muscle tissues from which enzymes such as aconitase are released, and its activity may therefore serve as an indicator of previous meat freezing. Aconitase activity was investigated spectrophotometrically in the exudate released from meat samples during refrigerator and freezer storage. This method proved to be appropriate for the detection of previously frozen muscle tissue. An increase in aconitase activity also occurred during refrigerator storage, though to a lesser extent than during freezer storage.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso International

  • ISSN

    1805-5281

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    3

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    73-77

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus