Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Detection of meat freezing using mitochondrial enzymes and changes during storage

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43897428" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43897428 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Detection of meat freezing using mitochondrial enzymes and changes during storage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Measurement of enzyme activity in exudate from meat was studied for the detection of freezing of pork meat. Citrate synthase and aconitase are released from mitochondria damaged by ice crystals. Whereas citrate synthase activity offers no reliable and significant differences between frozen and refrigerated pork, the aconitase activity proved to be a reliable marker of previous freezing of pork.

  • Název v anglickém jazyce

    Detection of meat freezing using mitochondrial enzymes and changes during storage

  • Popis výsledku anglicky

    Measurement of enzyme activity in exudate from meat was studied for the detection of freezing of pork meat. Citrate synthase and aconitase are released from mitochondria damaged by ice crystals. Whereas citrate synthase activity offers no reliable and significant differences between frozen and refrigerated pork, the aconitase activity proved to be a reliable marker of previous freezing of pork.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proc.

  • ISBN

  • ISSN

    1132-2675

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    "VIII"-35

  • Název nakladatele

    ICoMST

  • Místo vydání

    Punta del Este

  • Místo konání akce

    Punta del Este Uruguay

  • Datum konání akce

    17. 8. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku