Náhradní sladidla
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43895462" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43895462 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/61389030:_____/13:00423954
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Náhradní sladidla
Popis výsledku v původním jazyce
Stručný přehled umělých sladidel a jejich vlastností a využití si klade za cíl ukázat význam této skupiny převážně obnovitelných materiálů, s cílem přispět k poznání praktické chemie, který může být využit, mimo jiné, v potravinářském a farmaceutickém průmyslu. Tento článek je zaměřen také jako učební pomůcka pro učitele a studenty.
Název v anglickém jazyce
Artificial Sweeteners
Popis výsledku anglicky
A brief survey of the artificial sweeteners and their properties and use aims to show the importance of this group of mainly renewable materials, to contribute to the knowledge of the practical chemistry that can be utilized, among others, in food and pharmaceutical industry. The article is also aimed as a teaching tool for teachers andstudents.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Chemické listy
ISSN
0009-2770
e-ISSN
—
Svazek periodika
107
Číslo periodika v rámci svazku
11
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
867-874
Kód UT WoS článku
000328730000007
EID výsledku v databázi Scopus
—