Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv enkapsulace na životaschopnost buněk Lactobacillus casei L-26 v různých systémech

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43895863" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43895863 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv enkapsulace na životaschopnost buněk Lactobacillus casei L-26 v různých systémech

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V práci byl sledován vliv enkapsulace buněk Lactobacillus casei Lafti L-26 na jejich životaschopnost během skladování v různých mlékárenských výrobcích a v podmínkách simulujících trávicí trakt v porovnání s volnými buňkami. Enkapsulace neměla vliv na stabilitu buněk při dlouhodobém skladování v prostředí mléka, jogurtu a čerstvého sýra v solném nálevu, ale významně zvýšila životaschopnost buněk při nízkém pH (pH 2).

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of encapsulation on viability of Lactobacillus casei L-26 cells in different systems

  • Popis výsledku anglicky

    The influence of encapsulation of Lactobacillus casei Lafti L-26 cells on their viability during the storage in different dairy products and in the conditions simulating those in gastrointestinal tract compared with free cells were studied in this work.The encapsulation did not have effect on the stability of cells during long-term storage in milk, yogurt and fresh cheese in brine solution but significantly increased the viability of cells at low pH (pH 2).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlékařské listy - Zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    140

  • Číslo periodika v rámci svazku

    prosinec

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    4-6

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus