Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv emulzní enkapsulace buněk L. casei Lafti L-26 do mléčné bílkovinné matrice na jejich životaschopnost v různých podmínkách.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43897566" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43897566 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv emulzní enkapsulace buněk L. casei Lafti L-26 do mléčné bílkovinné matrice na jejich životaschopnost v různých podmínkách.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V práci byl sledován vliv enkapsulace buněk Lactobacillus casei Lafti L-26 na jejich životaschopnost v čerstvém sýru skladovaném v solném nálevu a v podmínkách simulující trávicí trakt. Enkapsulace neměla vliv na stabilitu buněk během dlouhodobého skladování v sýru, ale významně zvýšila životaschopnost při nízkém pH (pH 2). Enkapsulace také pozitivně ovlivnila životaschopnost buněk během termizačního záhřevu při 65 °C. Nebyl pozorován žádný efekt enkapsulace při porovnání metabolické aktivity volných aenkapsulovaných buněk.

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of the emulsion encapsulation of L. casei Lafti L-26 cells into milk protein matrix on thein viability in different conditions

  • Popis výsledku anglicky

    Influence of encapsulation of Lactobacillus casei Lafti L-26 cells on their viability in fresh cheese stored in brine solution and in the conditions simulating those in gastrointestinal tract compared with free cells was studied in this work. The encapsulation did not have effect on the stability of cells during long-term storage in cheese but significantly increased the viability of cells at low pH (pH 2). The encapsulation also positively influenced the viability of cells during termization heating at65 °C. No effect of encapsulation was found when the metabolic activity of free and encapsulated cells was compared.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Celostátní přehlídky sýrů 2014 - Výsledky přehlídek a sborník příspěvků konference Mléko a sýry

  • ISBN

    978-80-7080-909-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    43-47

  • Název nakladatele

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    23. 1. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku