Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití vybraných rostlinných tuků a olejů pro smažení potravin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896576" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896576 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití vybraných rostlinných tuků a olejů pro smažení potravin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Výběr vhodného smažicího oleje je ovlivněn jeho stabilitou a dietologickým hlediskem. Oba parametry nejvíce ovlivňuje složení mastných kyselin oleje - obsah nasycených, monoenových, n-3 a n-6 polyenových kyselin. Toto složení a vhodnost použití olejů prosmažení je diskutována.

  • Název v anglickém jazyce

    Use of selected vegetable fats and oils for frying foods

  • Popis výsledku anglicky

    Selection of a suitable frying oil is affected by the stability and dietological consideration. Both parameters most affect the fatty acid composition of the oil; content of saturated, monoenoic and n-3 / n-6 polyenoic acid. The fatty acid composition and suitability of oil for frying is discussed.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník prezentací XXIX. Mezinárodní kongres SKVIMP Výživa a regenerace - cesta k uzdravení

  • ISBN

    978-80-7177-975-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    96-98

  • Název nakladatele

    Česká lékařská společnost J.E.Purkyně

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Hradec Králové

  • Datum konání akce

    7. 3. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku