Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Představují tuky a oleje po smažení zdravotní riziko?

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896661" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896661 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.chemicke-listy.cz/docs/full/2013_04_271-276.pdf" target="_blank" >http://www.chemicke-listy.cz/docs/full/2013_04_271-276.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Představují tuky a oleje po smažení zdravotní riziko?

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tento souhrnný článek diskutuje toxicitu tuků a olejů po smažení a jednotlivých skupin látek vznikajících z mastných kyselin během smažení, se zvláštním zřetelem na faktory ovlivňující danou toxicitu. Někteří autoři předpokládají, že tuky a oleje po smažení nejsou, v případě že smažení probíhalo za běžně používaných podmínek, škodlivé. Avšak obecně, především s ohledem na často nedostatečný příjem vitaminu E a některé další faktory, by bylo žádoucí příjem smažených potravin snížit.

  • Název v anglickém jazyce

    Do Frying Oils and Fats Pose Health Hazard?

  • Popis výsledku anglicky

    This review discusses toxic effects of frying fats and oils as well as of the compounds formed from fatty acids during frying, with special attention to factors affecting the toxicity. Some authors suppose that frying fats heated under common conditionsare not harmful. However, with respect to the generally insufficient vitamin E intake and other factors, the consumption of fried foods should be reduced.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Chemické listy

  • ISSN

    0009-2770

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    107

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    271-276

  • Kód UT WoS článku

    000322269400002

  • EID výsledku v databázi Scopus