Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

New fast strategy to determine ethanol in alcoholiv beverages and overall quality check

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896613" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896613 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    New fast strategy to determine ethanol in alcoholiv beverages and overall quality check

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Adulteration of spirits is very old issue and content of ethanol is one of crucial elements for taxing the products. The higher ethanol content in a product means more tax for producers. Overall quality check for alcoholic beverages became ,,the hot topic? last year when spirits were adulterated with methanol. Finally, it is necessary to control the maximum levels of certain substances, such as methanol, acetaldehyde, higher alcohols, esters etc., expressed in grams per hectoliter of 100 % vol. alcoholaccording regulation (EC) No 110/2008. The official method for the determination of ethanol in alcoholic beverages is based on the measurement of specific gravity, carried out after a previous distillation of the samples. In this work five different spirits for concentration of ethanol were investigated. Two of them (hruškovice, grappa) included spirits with high content of higher alcohols and another volatile compounds. As representative spirits with medium content volatile compounds an

  • Název v anglickém jazyce

    New fast strategy to determine ethanol in alcoholiv beverages and overall quality check

  • Popis výsledku anglicky

    Adulteration of spirits is very old issue and content of ethanol is one of crucial elements for taxing the products. The higher ethanol content in a product means more tax for producers. Overall quality check for alcoholic beverages became ,,the hot topic? last year when spirits were adulterated with methanol. Finally, it is necessary to control the maximum levels of certain substances, such as methanol, acetaldehyde, higher alcohols, esters etc., expressed in grams per hectoliter of 100 % vol. alcoholaccording regulation (EC) No 110/2008. The official method for the determination of ethanol in alcoholic beverages is based on the measurement of specific gravity, carried out after a previous distillation of the samples. In this work five different spirits for concentration of ethanol were investigated. Two of them (hruškovice, grappa) included spirits with high content of higher alcohols and another volatile compounds. As representative spirits with medium content volatile compounds an

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of 9th ISC Modern Analytical Chemistry

  • ISBN

    978-80-7444-023-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    130-132

  • Název nakladatele

    Univerzita Karlova v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    23. 9. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku