Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Reologické přístroje pro posouzení vlivu přídavků netradičních plodin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896941" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896941 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Reologické přístroje pro posouzení vlivu přídavků netradičních plodin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pomocí základních reologických přístrojů bylo na modelových vzorcích pšeničné mouky s konopnou, miličkovou a chia popsáno jejich chování při přípravě těsta a deformaci. Vedle reologických přístrojů firmy Brabender (farinograf, extenzograf, amylograf) byltestován v mlýnském oboru méně frekventovaný mixolab (Chopin). Podle korelační analýzy byly i v omezeném souboru potvrzeny vztahy mezi některými znaky mixolabu a charakteristikami získanými na farinografu a amylografu. Překvapivě mnoho statistických souvislostí bylo zjištěno pro hodnoty Zelenyho testu a zkouškou na mixolabu.

  • Název v anglickém jazyce

    Rheological apparatuses for evaluation of non-traditional crops influence

  • Popis výsledku anglicky

    With the help of basic rheological apparatuses, behaviour of wheat flour blends with hemp, teff and chia ones during dough preparation and deformation was described. Apart from rheological apparatuses Brabender, also mixolab (Chopin) as less frequented one in milling branch was tested. According to correlation analysis, some relationships among mixolab and farinograph or amylograph features were verified independently to limited sample set. Surprisingly, many statistical connections was found between Zeleny and mixolab tests.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlynářské noviny

  • ISSN

    1214-6374

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2013

  • Číslo periodika v rámci svazku

    leden

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    25

  • Strana od-do

    86-111

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus