Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Wheat/barley/hemp composite ? starch and bread characteristics

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896986" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896986 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Wheat/barley/hemp composite ? starch and bread characteristics

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Analytical and rheological parameters of wheat composites with 30% or 50% of barley flour substituted by 5% or 10% of dehulled or hulled hemp flour were evaluated. Combination of barley and hemp flour effected on starch characteristics in term of viscosity lowering to compare of wheat suspension. Similar impact on FN and sodium carbohydrate SRC values was described. Decreased of bread specific volume by means of barley flour was improved by wholemeal from the dehulled hemp seed in 10% addition.

  • Název v anglickém jazyce

    Wheat/barley/hemp composite ? starch and bread characteristics

  • Popis výsledku anglicky

    Analytical and rheological parameters of wheat composites with 30% or 50% of barley flour substituted by 5% or 10% of dehulled or hulled hemp flour were evaluated. Combination of barley and hemp flour effected on starch characteristics in term of viscosity lowering to compare of wheat suspension. Similar impact on FN and sodium carbohydrate SRC values was described. Decreased of bread specific volume by means of barley flour was improved by wholemeal from the dehulled hemp seed in 10% addition.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 9th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience

  • ISBN

    978-80-86238-58-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    124-127

  • Název nakladatele

    Czech chemical society

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    6. 11. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku