Wheat/barley/hemp composite ? starch and bread characteristics
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896986" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896986 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Wheat/barley/hemp composite ? starch and bread characteristics
Popis výsledku v původním jazyce
Analytical and rheological parameters of wheat composites with 30% or 50% of barley flour substituted by 5% or 10% of dehulled or hulled hemp flour were evaluated. Combination of barley and hemp flour effected on starch characteristics in term of viscosity lowering to compare of wheat suspension. Similar impact on FN and sodium carbohydrate SRC values was described. Decreased of bread specific volume by means of barley flour was improved by wholemeal from the dehulled hemp seed in 10% addition.
Název v anglickém jazyce
Wheat/barley/hemp composite ? starch and bread characteristics
Popis výsledku anglicky
Analytical and rheological parameters of wheat composites with 30% or 50% of barley flour substituted by 5% or 10% of dehulled or hulled hemp flour were evaluated. Combination of barley and hemp flour effected on starch characteristics in term of viscosity lowering to compare of wheat suspension. Similar impact on FN and sodium carbohydrate SRC values was described. Decreased of bread specific volume by means of barley flour was improved by wholemeal from the dehulled hemp seed in 10% addition.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 9th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience
ISBN
978-80-86238-58-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
124-127
Název nakladatele
Czech chemical society
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
6. 11. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—