Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Properties and nutritional value of wheat bread enriched by hemp products

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900755" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900755 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Properties and nutritional value of wheat bread enriched by hemp products

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Přídavek 5-20% čtyř typů konopné mouky do pečiva průkazně zvýšilo obsah dietní vlákniny. Pouze celozrnná konopná mouka z loupaného semene zvýšila měrný objem pečiva (6-30 %). Vliv 10% a 20% přídavku šesti kanadských konopných produktů byl také porovnán pekařským pokusem. Loupané konopné semeno objem bulek nezhoršilo, a loupaná konopná semena měrný objem zvýšila o 25 a 17 %. Oba proteinové koncentráty významně zvýšily obsah bílkovin v pečivu, ostatní konopné produkty zvýšily podíl dietní vlákniny.

  • Název v anglickém jazyce

    Properties and nutritional value of wheat bread enriched by hemp products

  • Popis výsledku anglicky

    Addition of 5% - 20% of four hemp flour types increased dietary fibre significantly. Dehulled hemp wholemeal increased the bread specific volume only (6% - 30%). Effect of six Canadian hemp products, added as 10% or 20% on wheat flour base, was also compared by baking trial. Dehulled whole seeds did not affect buns size, and hulled hemp seeds magnified bread volume about 25% and 17%. Both concentrates of hemp proteins provably increased protein content in bread, and other hemp products content of dietary fibre.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Potravinárstvo

  • ISSN

    1337-0960

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    9

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    304-308

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus