Properties and nutritional value of wheat bread enriched by hemp products
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900755" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900755 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Properties and nutritional value of wheat bread enriched by hemp products
Popis výsledku v původním jazyce
Přídavek 5-20% čtyř typů konopné mouky do pečiva průkazně zvýšilo obsah dietní vlákniny. Pouze celozrnná konopná mouka z loupaného semene zvýšila měrný objem pečiva (6-30 %). Vliv 10% a 20% přídavku šesti kanadských konopných produktů byl také porovnán pekařským pokusem. Loupané konopné semeno objem bulek nezhoršilo, a loupaná konopná semena měrný objem zvýšila o 25 a 17 %. Oba proteinové koncentráty významně zvýšily obsah bílkovin v pečivu, ostatní konopné produkty zvýšily podíl dietní vlákniny.
Název v anglickém jazyce
Properties and nutritional value of wheat bread enriched by hemp products
Popis výsledku anglicky
Addition of 5% - 20% of four hemp flour types increased dietary fibre significantly. Dehulled hemp wholemeal increased the bread specific volume only (6% - 30%). Effect of six Canadian hemp products, added as 10% or 20% on wheat flour base, was also compared by baking trial. Dehulled whole seeds did not affect buns size, and hulled hemp seeds magnified bread volume about 25% and 17%. Both concentrates of hemp proteins provably increased protein content in bread, and other hemp products content of dietary fibre.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Potravinárstvo
ISSN
1337-0960
e-ISSN
—
Svazek periodika
9
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
SK - Slovenská republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
304-308
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—