Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Potravinářské užití semene konopí setého

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900745" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900745 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Potravinářské užití semene konopí setého

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V modelové studii byly testovány přídavky českých konopných produktů z loupaného a neloupaného semene v množství 5-20 % a konopných produktů z Kanady v množství 10 a 20 %. Pečivo připravené podle postupu VŠCHT bylo hodnoceno spotřebitelskými charakteristikami (objem, tvar, devítibodový senzorický model). Ve vzorcích se smyslově přijatelnými znaky byl stanoven obsah bílkovin a dietní vlákniny. Konopné produkty lze považovat za vhodné pro fortifikaci pekařských výrobků.

  • Název v anglickém jazyce

    Food usage of hemp seed

  • Popis výsledku anglicky

    Within a model study, addition of 5%-20% of the Czech hemp products gained from dehulled and covered seeds wholemeal and10% or 20% of the Canadian hemp products. Bread prepared according to the internal procedure of the Cereal laboratory of the UCT Prague was assessed in terms of consumer quality (bun volume and shape, 9-point sensory model). For selected samples, described as acceptable, protein and dietary fibre contents were evaluated. Concluded, tested hemp products are appropriate for bakery products enhancement.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    70

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    63-65

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus