Potravinářské užití semene konopí setého
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900745" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900745 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Potravinářské užití semene konopí setého
Popis výsledku v původním jazyce
V modelové studii byly testovány přídavky českých konopných produktů z loupaného a neloupaného semene v množství 5-20 % a konopných produktů z Kanady v množství 10 a 20 %. Pečivo připravené podle postupu VŠCHT bylo hodnoceno spotřebitelskými charakteristikami (objem, tvar, devítibodový senzorický model). Ve vzorcích se smyslově přijatelnými znaky byl stanoven obsah bílkovin a dietní vlákniny. Konopné produkty lze považovat za vhodné pro fortifikaci pekařských výrobků.
Název v anglickém jazyce
Food usage of hemp seed
Popis výsledku anglicky
Within a model study, addition of 5%-20% of the Czech hemp products gained from dehulled and covered seeds wholemeal and10% or 20% of the Canadian hemp products. Bread prepared according to the internal procedure of the Cereal laboratory of the UCT Prague was assessed in terms of consumer quality (bun volume and shape, 9-point sensory model). For selected samples, described as acceptable, protein and dietary fibre contents were evaluated. Concluded, tested hemp products are appropriate for bakery products enhancement.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
70
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
63-65
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—