Hemp products and possibility for increasing of cereal food nutritional value
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900784" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900784 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Hemp products and possibility for increasing of cereal food nutritional value
Popis výsledku v původním jazyce
Hemp (Cannabis sativa) is an annual plant that is native to China and remained as an important material for food, industrial and medical purposes. As a source of cannabinoids belongs to controversial, but due to its excellent nutritional profile, non-gluten protein, fat and fibre it has a potential in bakery products. According to our laboratory tests, incorporation of hemp flour up to the level of 10% positively influenced bread sensorial properties. An addition to 20% hemp products such as hemp flour from hulled seed can be used for bakery goods with improved nutritional profile.
Název v anglickém jazyce
Hemp products and possibility for increasing of cereal food nutritional value
Popis výsledku anglicky
Hemp (Cannabis sativa) is an annual plant that is native to China and remained as an important material for food, industrial and medical purposes. As a source of cannabinoids belongs to controversial, but due to its excellent nutritional profile, non-gluten protein, fat and fibre it has a potential in bakery products. According to our laboratory tests, incorporation of hemp flour up to the level of 10% positively influenced bread sensorial properties. An addition to 20% hemp products such as hemp flour from hulled seed can be used for bakery goods with improved nutritional profile.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Zborník XII. Vedecké konferencie s medzinárodnou účasťou ""Bezpečnosť a kontrola potravín""
ISBN
978-80-552-1314-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
164-167
Název nakladatele
Slovenská poľnohospodárska univerzita
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Nitra
Datum konání akce
26. 3. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—