Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hemp products and possibility for increasing of cereal food nutritional value

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900784" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900784 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Hemp products and possibility for increasing of cereal food nutritional value

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Hemp (Cannabis sativa) is an annual plant that is native to China and remained as an important material for food, industrial and medical purposes. As a source of cannabinoids belongs to controversial, but due to its excellent nutritional profile, non-gluten protein, fat and fibre it has a potential in bakery products. According to our laboratory tests, incorporation of hemp flour up to the level of 10% positively influenced bread sensorial properties. An addition to 20% hemp products such as hemp flour from hulled seed can be used for bakery goods with improved nutritional profile.

  • Název v anglickém jazyce

    Hemp products and possibility for increasing of cereal food nutritional value

  • Popis výsledku anglicky

    Hemp (Cannabis sativa) is an annual plant that is native to China and remained as an important material for food, industrial and medical purposes. As a source of cannabinoids belongs to controversial, but due to its excellent nutritional profile, non-gluten protein, fat and fibre it has a potential in bakery products. According to our laboratory tests, incorporation of hemp flour up to the level of 10% positively influenced bread sensorial properties. An addition to 20% hemp products such as hemp flour from hulled seed can be used for bakery goods with improved nutritional profile.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zborník XII. Vedecké konferencie s medzinárodnou účasťou ""Bezpečnosť a kontrola potravín""

  • ISBN

    978-80-552-1314-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    164-167

  • Název nakladatele

    Slovenská poľnohospodárska univerzita

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    26. 3. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku