Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Quality of composite wheat/barley/hemp flour evaluation

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896987" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896987 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Quality of composite wheat/barley/hemp flour evaluation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Influence of 30% or 50% of barley flour and 5% or 10% of hemp flour of conventional or organic quality on wheat flour rheological and pasting properties was evaluated. By barley flour, protein content decreased; protein quality fell up to 33% due to bothalternative materials incorporation. Gluten net dilution was proved by farinograph development time shortening and weakening of composite dough. Dough machinability (elasticity, extensibility) was worsened unequivocally ? extensigraph energy was decreased to one-half and one-third, comparing wheat premixes with 30% or 50% of barley; effect of both tested hemp flour types was insignificant.

  • Název v anglickém jazyce

    Quality of composite wheat/barley/hemp flour evaluation

  • Popis výsledku anglicky

    Influence of 30% or 50% of barley flour and 5% or 10% of hemp flour of conventional or organic quality on wheat flour rheological and pasting properties was evaluated. By barley flour, protein content decreased; protein quality fell up to 33% due to bothalternative materials incorporation. Gluten net dilution was proved by farinograph development time shortening and weakening of composite dough. Dough machinability (elasticity, extensibility) was worsened unequivocally ? extensigraph energy was decreased to one-half and one-third, comparing wheat premixes with 30% or 50% of barley; effect of both tested hemp flour types was insignificant.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 9th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience

  • ISBN

    978-80-86238-58-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    214-217

  • Název nakladatele

    Czech chemical society

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    6. 11. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku