Quality of composite wheat/barley/hemp flour evaluation
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896987" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896987 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Quality of composite wheat/barley/hemp flour evaluation
Popis výsledku v původním jazyce
Influence of 30% or 50% of barley flour and 5% or 10% of hemp flour of conventional or organic quality on wheat flour rheological and pasting properties was evaluated. By barley flour, protein content decreased; protein quality fell up to 33% due to bothalternative materials incorporation. Gluten net dilution was proved by farinograph development time shortening and weakening of composite dough. Dough machinability (elasticity, extensibility) was worsened unequivocally ? extensigraph energy was decreased to one-half and one-third, comparing wheat premixes with 30% or 50% of barley; effect of both tested hemp flour types was insignificant.
Název v anglickém jazyce
Quality of composite wheat/barley/hemp flour evaluation
Popis výsledku anglicky
Influence of 30% or 50% of barley flour and 5% or 10% of hemp flour of conventional or organic quality on wheat flour rheological and pasting properties was evaluated. By barley flour, protein content decreased; protein quality fell up to 33% due to bothalternative materials incorporation. Gluten net dilution was proved by farinograph development time shortening and weakening of composite dough. Dough machinability (elasticity, extensibility) was worsened unequivocally ? extensigraph energy was decreased to one-half and one-third, comparing wheat premixes with 30% or 50% of barley; effect of both tested hemp flour types was insignificant.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of the 9th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience
ISBN
978-80-86238-58-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
214-217
Název nakladatele
Czech chemical society
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
6. 11. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—