Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Membránová separace zasolených odpadních vod v potravinářském průmyslu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896989" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896989 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Membránová separace zasolených odpadních vod v potravinářském průmyslu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Membránové separační techniky nacházejí uplatnění v nejrůznějších oblastech potravinářského průmyslu. Hlavní předností membránových separací je jednoduchost zařízení, specifická dělící schopnost, která závisí na vlastnostech separovaného média a materiálu membrány. Potravinářské materiály jsou co do složení a vlastností velice proměnlivé, a proto je často zapotřebí ověřit na reálném a nikoliv modelovém vzorku, jak se bude celý systém při membránové separaci chovat a jakých bude dosaženo výsledků. Z tohoto důvodu je na Ústavu sacharidů a cereálií k dispozici celá řada jak laboratorních tak i poloprovozních membránových modulů zahrnující celé spektrum tlakových membránových separací od mikro-, ultra- a nanofiltrace až po reverzní osmózu, s možností využití celé škály membrán; keramické, polymerní, hollow fibres, atd.

  • Název v anglickém jazyce

    Membrane separation of salinated wastewater in food industry

  • Popis výsledku anglicky

    Membrane separation techniques are applied in various fields of food industry. The main advantage is the simplicity of the membrane separation device specific separating capability which depends on the properties of the separated media and the membrane material. Food materials in terms of composition and properties of very variable, and therefore it is often necessary to verify the real model sample and not how the system will behave in the membrane separation, and what will be achieved. For this reason, the Institute of carbohydrates and cereals available as a number of laboratory and pilot plant membrane modules comprising the whole spectrum of pressure membrane separation by micro-, ultra-and nanofiltration to reverse osmosis, with the possibility of a whole range of membranes, ceramic, polymer, hollow fibers, etc.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    60. konference chemického a procesního inženýrství

  • ISBN

    978-80-02-02500-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    1-13

  • Název nakladatele

    Česká společnost chemického inženýrsví

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Srní

  • Datum konání akce

    14. 10. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku