Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

THE EFECT OF PROCESS PARAMETERS ON SLOWLY DIGESTIBLE STARCH CONTENT IN EXTRUDATES

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43897155" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43897155 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    THE EFECT OF PROCESS PARAMETERS ON SLOWLY DIGESTIBLE STARCH CONTENT IN EXTRUDATES

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Starch contained in food products can be classified by rate of digestion in the small intestine as rapidly digestible starch (RDS), slowly digestible starch (SDS) and resistant starch (RS). Slowly digestible starch has beneficial physiological effect onthe reduction of post-prandial glycemic responses. Laboratory single-screw extruder KE 19/25 (Brabender, Germany) was used for preparation of 37 samples, in which RDS, SDS and total starch (TS) were determined using Englyst method. Fine-grain corn grits,modified starch Moramyl ZB-H and pea flour were used as raw materials. The input mixtures differed in composition and water addition (5, 10, 20 % wt.). Additionally dosing rate, speed of screw, barrel temperatures, compression ratio and diameter of diewere changed for influencing RDS and SDS in extrudates.

  • Název v anglickém jazyce

    THE EFECT OF PROCESS PARAMETERS ON SLOWLY DIGESTIBLE STARCH CONTENT IN EXTRUDATES

  • Popis výsledku anglicky

    Starch contained in food products can be classified by rate of digestion in the small intestine as rapidly digestible starch (RDS), slowly digestible starch (SDS) and resistant starch (RS). Slowly digestible starch has beneficial physiological effect onthe reduction of post-prandial glycemic responses. Laboratory single-screw extruder KE 19/25 (Brabender, Germany) was used for preparation of 37 samples, in which RDS, SDS and total starch (TS) were determined using Englyst method. Fine-grain corn grits,modified starch Moramyl ZB-H and pea flour were used as raw materials. The input mixtures differed in composition and water addition (5, 10, 20 % wt.). Additionally dosing rate, speed of screw, barrel temperatures, compression ratio and diameter of diewere changed for influencing RDS and SDS in extrudates.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1310219" target="_blank" >QJ1310219: Pšenice se specifickým složením a vlastnostmi škrobu pro potravinářské a průmyslové účely</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 9th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience

  • ISBN

    978-80-86238-58-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    48-52

  • Název nakladatele

    Czech chemical society

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    6. 11. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000341216900010