Škrobové frakce pekařských výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F17%3A00000670" target="_blank" >RIV/00027022:_____/17:00000670 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Škrobové frakce pekařských výrobků
Popis výsledku v původním jazyce
Bylo upečeno několik variant pekařských výrobků z pšeničné mouky, špaldy a dvouzrnky (tortilly, korpusy na pizzy, sušenky) se záměrem potenciálně snížit glykemický index u těchto výrobků. K tomu účelu byly použity například různé přídavky sušené zeleniny, luštěninových mouk, otrub, ořechů, kokosu, semínek. U těchto výrobků pak byly stanoveny jednotlivé frakce škrobu – rychle a pomalu stravitelný škrob (RDS a SDS), celkový škrob TS a rezistentní škrob RS.
Název v anglickém jazyce
The starch fraction of bakery products
Popis výsledku anglicky
Several types of bakery products from wheat flour, spelt and emmer (tortillas, pizza corpus, cookies) were prepared with the intention to potentially reduce the glycemic index of these products. Various additives such as dried vegetables, legume flour, bran, nuts, coconuts and seeds have been used for this purpose. The individual starch fractions - fast and slowly digestible starch (RDS and SDS), total starch TS and resistant starch RS were then determined for these products
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
40500 - Other agricultural sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1310219" target="_blank" >QJ1310219: Pšenice se specifickým složením a vlastnostmi škrobu pro potravinářské a průmyslové účely</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Svazek periodika
65
Číslo periodika v rámci svazku
12
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
603-606
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—