Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Škrobové frakce pekařských výrobků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F17%3A00000670" target="_blank" >RIV/00027022:_____/17:00000670 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Škrobové frakce pekařských výrobků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Bylo upečeno několik variant pekařských výrobků z pšeničné mouky, špaldy a dvouzrnky (tortilly, korpusy na pizzy, sušenky) se záměrem potenciálně snížit glykemický index u těchto výrobků. K tomu účelu byly použity například různé přídavky sušené zeleniny, luštěninových mouk, otrub, ořechů, kokosu, semínek. U těchto výrobků pak byly stanoveny jednotlivé frakce škrobu – rychle a pomalu stravitelný škrob (RDS a SDS), celkový škrob TS a rezistentní škrob RS.

  • Název v anglickém jazyce

    The starch fraction of bakery products

  • Popis výsledku anglicky

    Several types of bakery products from wheat flour, spelt and emmer (tortillas, pizza corpus, cookies) were prepared with the intention to potentially reduce the glycemic index of these products. Various additives such as dried vegetables, legume flour, bran, nuts, coconuts and seeds have been used for this purpose. The individual starch fractions - fast and slowly digestible starch (RDS and SDS), total starch TS and resistant starch RS were then determined for these products

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1310219" target="_blank" >QJ1310219: Pšenice se specifickým složením a vlastnostmi škrobu pro potravinářské a průmyslové účely</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    65

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    603-606

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus