The comparison of different milling processes on structure and properties of flour
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902963" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902963 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The comparison of different milling processes on structure and properties of flour
Popis výsledku v původním jazyce
Modern approach of milling technology consists in production of a high dietary fibre flour, wholemeal or flour with a low extent of damaged starch. The aim of this work was to compare the effect of traditional and modern milling on nutritional properties of rye, barley and oat flours. The correlation between damaged starch provided by amperometry and absorption were found in bread rye flours. Microscopy showed the exact view on structure of analysed flours.
Název v anglickém jazyce
The comparison of different milling processes on structure and properties of flour
Popis výsledku anglicky
Modern approach of milling technology consists in production of a high dietary fibre flour, wholemeal or flour with a low extent of damaged starch. The aim of this work was to compare the effect of traditional and modern milling on nutritional properties of rye, barley and oat flours. The correlation between damaged starch provided by amperometry and absorption were found in bread rye flours. Microscopy showed the exact view on structure of analysed flours.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
PROCEEDINGS OF THE 12TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON POLYSACCHARIDES-GLYCOSCIENCE, 2016
ISBN
978-80-86238-59-3
ISSN
2336-6796
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
218-219
Název nakladatele
Česká společnost chemická
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
19. 10. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000388249900052